Privacy Verklaring

 

Inleiding

In deze privacy verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd hoe uw gegevens worden opgeslagen en voor welke doelen uw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vindt u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw gegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.


 
Stichting Senioren in Woord en Beeld

 

Stichting Senioren in Woord en Beeld

U leest op dit moment de privacyverklaring van Stichting Senioren in Woord en Beeld. Stichting Senioren in Woord en Beeld is een stichting die een digitale krant en nieuwsbrief uitgeeft voor 50-plussers in de provincie Groningen. Dit onder de naam Vlaiger.
 
Er zijn situaties waarin uw gegevens door Stichting Senioren in Woord en Beeld verzameld worden. Het is daarom goed dat u weet wat daarmee gedaan wordt en hoe u uw wensen rondom uw gegevens kunt aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
 
Als u zich niet prettig voelt betreffende het gebruik van uw gegevens door Stichting Senioren in Woord en Beeld, neem dan gerust contact op!
 
info(at)vlaiger(dot)nl
 
Vondellaan 77
 
9721LC Groningen
 

Doel gegevens

 

Het versturen van nieuwsbrieven

Stichting Senioren in Woord en Beeld stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn gericht op het informeren over recente nieuws artikelen en andere recent in de krant geplaatst materiaal. Uw e-mailadres wordt verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Stichting Senioren in Woord en Beeld.

 

Ontvangers

De gegevens die Stichting Senioren in Woord en Beeld ontvangt en verwerkt, worden beheerd d.m.v. PhPList, een online open source applicatie.
De nieuwsbrieven worden verzonden met PhPList.
Op het moment dat u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen PhPList.

 

Het versturen van nieuwsbrieven

Uw e-mailadres en voornaam + achternaam worden opgeslagen in PhPList. De opslag van uw gegevens is voor onbepaalde tijd. U kunt zich namelijk uitschrijven wanneer u maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of, als dat om e.o.a. reden niet mogelijk is, door een mail te sturen naar info(at)vlaiger(dot)nl
We kunnen dan handmatig het adres verwijderen waarmee u ons dit verzoek stuurt.

 

Beveiliging

Er worden van uw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Uw gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.
De persoonsgegevens die door Stichting Senioren in Woord en Beeld ontvangen zijn, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord.
 

Uw rechten

01. Recht op inzage

U hebt het recht om te allen tijde uw gegevens op te vragen, die bij Stichting Senioren in Woord en Beeld vastgelegd en bewaard worden. Dit doet u door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Stichting Senioren in Woord en Beeld. U krijgt dan een overzicht van uw gegevens.

 

02. Recht op rectificatie

Kloppen uw gegevens niet? Of zijn uw gegevens veranderd? U hebt het recht om dit te laten rectificeren door Stichting Senioren in Woord en Beeld. Uw gegevens aangaande de nieuwsbrief kunt u aanpassen via de daarvoor bestemde URL onderaan elke mail.

 

04. Recht op wissen van gegevens

Wil u niet langer dat uw gegevens bij Stichting Senioren in Woord en Beeld vastgelegd zijn? Dan hebt u het recht op het laten wissen van uw gegevens.
 
Dit kan door de ingeschrevene zelf worden gedaan en door iedereen die toegang heeft tot het mailsysteem van de ingeschrevene.


 
05. Recht op het indienen van een klacht

U hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als u vindt dat Stichting Senioren in Woord en Beeld niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

 

Plichten

Uw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.
De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten.
Uw e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Stichting Senioren in Woord en Beeld u geen nieuwsbrief leveren
.
Heb u toch nog vragen? Neem gerust contact op via bovenstaande contactgegevens.