Crises (column)

Crises (column)

Laten we het hebben over de   'crises' waar Nederland mee te maken heeft. Laten we beginnen met de ouderenzorg. Nou, ik kan je vertellen, de ouderenzorg in Nederland is een puinhoop, een totale ramp. Ouderen worden aan hun lot overgelaten door een regering die meer bezig is met politieke spelletjes dan met het welzijn van haar burgers. Het is beschamend.
En laten we het nu eens hebben over de gezondheidszorg. Ja, die is ook een lachertje. Lange wachtlijsten, overbelaste ziekenhuizen en een tekort aan zorgpersoneel. Maar wat doet de regering? Ze kijkt gewoon toe terwijl het hele systeem instort. Het is gewoonweg incompetentie op zijn best.
En dan hebben we de toeslagenaffaire. Een regelrechte schande. Onschuldige mensen werden ten onrechte beschuldigd van fraude, hun levens werden verwoest door een overheid die haar eigen burgers niet eens fatsoenlijk kan behandelen. Het is werkelijk schandalig.
Oh, en laten we de vergrijzing niet vergeten. Nederland vergrijst in een alarmerend tempo en wat doet de regering? Helemaal niets. Ze zijn te druk bezig met elkaar de schuld geven in plaats van echte oplossingen te vinden voor dit groeiende probleem.
En dan hebben we nog de Groningse gasvelden. De regering heeft decennialang geprofiteerd van de gaswinning, maar toen de problemen ontstonden, draaiden ze gewoon hun rug naar de mensen die getroffen werden door de aardbevingen. Schandalig gedrag, als je het mij vraagt.
En wat dacht je van de kabinetsformatie? Het lijkt wel alsof ze er een wedstrijd van maken om te zien wie de langzaamste is. In plaats van snel een regering te vormen en aan het werk te gaan, blijven ze maar ruziën en ruziën, zonder enig respect voor de wil van het volk.
En de vluchtelingencrisis? Ja, die wordt ook lekker aangepakt. In plaats van echte oplossingen te vinden, sluit de regering gewoon haar grenzen en laat mensen aan hun lot over. Dat is niet het Nederland waar ik trots op ben.
En tot slot, het tekort aan betaalbare woonruimte voor ouderen. Ouderen verdienen het om met respect behandeld te worden, maar in plaats daarvan worden ze gedwongen om te leven in onbetaalbare huizen of zelfs op straat. Het is een schande.
Dus ja, laten we het maar gewoon zeggen zoals het is: de Nederlandse regering faalt op elk denkbaar vlak. Het is tijd voor verandering, tijd voor leiderschap dat echt geeft om de mensen die ze dienen. Laten we  ons niet langer hoeven te schamen!

(Jacob Dijk)
 

Vorige bericht Terug Volgend bericht